Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har cirka 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är cirka 200 miljoner kronor per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Scenkonst Öst söker Content Creator/Innehållsproducent med PR-ansvar för Östgötateatern 100 %

Vad erbjuder Scenkonst Öst dig?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Vår Content Creator/Innehållsproducent med PR-ansvar Jeanette, ska sluta efter sju år på Östgötateatern. Vi söker nu hennes efterträdare.

Vad innebär rollen?

Du ska identifiera, producera och publicera innehåll för Östgötateatern i olika kanaler, digitala som analoga. Du kan text, bild och video och producerar hela processen från idé till färdig produkt. Tillsammans med konstnärlig chef och kollegor på marknads- och kommunikationsavdelningen skapar du innehåll som syns, hörs och tar plats. Du har regelbundna mediekontakter och dialog med relevanta medier och redaktioner. Du omvärldsbevakar och är med och tar fram kommunikationsplaner och kampanjer. Fokus i rollen ligger på operativt och praktiskt genomförande med inriktning mot ökad biljettförsäljning. I rollen ingår det även att identifiera, producera och publicera innehåll för bolagets interna kanaler och styrelsearbete. Du ansvarar för innehållet på ostgotateatern.se och för dialogen med publiken i sociala medier.

Vem söker vi?

Som person är du driven, strukturerad och noggrann. Du ska vara stilistiskt språksäker och ha förmåga att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du har en god samarbetsförmåga och kan ha många olika produktioner och projekt i gång samtidigt.

Du som söker har:

  • Utbildning inom journalistik och/eller kommunikation vid högskola, universitet eller liknande.
  • Minst fem års yrkeslivserfarenhet inom journalistik och/eller kommunikation, bild, video och digital marknadsföring.
  • Erfarenhet av och kunskap om pressbearbetning och presskommunikation.
  • Brett kontaktnät inom mediebranschen.
  • Erfarenhet av och/eller intresse för kultur, företrädesvis teater.

Om anställningen

Lön
Individuell lönesättning

Anställningsvillkor
100 %, dagtid (kvälls- och helgarbete kan förekomma)
Arbetsort: Norrköping

Tillträde 
1 februari 2023 alternativt efter överenskommelse

Kontaktperson
Agneta Lindmark Thomas
Marknads- och kommunikationschef
agneta.lindmarkthomas@scenkonstost.se
Tfn 070-921 95 31

Facklig kontaktperson
Caroline Karlsson, Scen & Film
caroline.karlsson@scenkonstost.se
Tfn 073-335 96 14

Ansökan
Välkommen med din ansökan till  jobb@scenkonstost.se.
Senast den 15 december vill vi ha din ansökan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.