Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har cirka 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är cirka 200 miljoner kronor per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Redaktör/projektledare 100%

Vikariat under 1 år 

Scenkonst Östs marknads- och kommunikationsavdelning leds av en marknads- och kommunikationschef och har medarbetare som skapar innehåll till digitala och analoga kanaler, arbetar med kommersiella och digitala strategier, säljer biljetter, säkrar hela publikupplevelsen, skapar samarbeten och mycket mer.

Vi söker nu en redaktör med projektledarinriktning som ska samordna projekt, ha kontroll på hur projekten fortlöper. Underlätta arbetet för medarbetarna på avdelningen genom att stötta dem i att ta fram tidplaner, fördelar arbetsuppgifter, kontakt med leverantörer och konsulter/konsultbolag osv. Du kommer att arbeta tätt med ett gäng kompetenta och drivna kollegor på avdelningen.

Samt i övrigt det som delegeras av Marknads- och kommunikationschefen.

Kvalifikationer:

 • Utbildad inom projektledning och/eller kommunikation vid universitet, högskola eller motsvarande.
 • Erfarenhet av digital marknadsföring och kommunikation.
 • Erfarenhet av produktion av tryckt och digitalt material.
 • Erfarenhet från att driva kommunikationsprojekt, att hålla tidplaner, projektleda och driva.

Välkommen med din ansökan senast den 1 maj.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten kontakta

Cilla Holmqvist
marknads- och kommunikationschef
Cilla.holmqvist@scenkonstost.se
011-218521
SMS: 0727-042507

Facklig kontakt

Förbundet för Scen och film, avd 9
Caroline Karlsson
caroline.karlsson@scenkonstost.se
011-218517

Skicka din ansökan till jobb.marknad@scenkonstost.se

Producenter till Östgötateatern

Arbetsbeskrivning – Producent

Som producent på Östgötateatern ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av de produktioner och projekt som du tilldelas. Du arbetar tvärfunktionellt och gränsöverskridande, vilket innebär att du ansvarar för flera produktioner och ibland gästspel parallellt. Du ansvarar även för arbetstidsplanering av personal.

Du arbetar på uppdrag av teaterchef Nils Poletti i nära samarbete med produktionschef, teknisk samordnare och teknisk chef. Som producent rapporterar du till produktionschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Producentens huvuduppgift är att inneha det totala budget- och planeringsansvaret för tilldelade produktioner, vilket innebär förprojektering, planering, genomförande och uppföljning samt att utveckla helhetssynen i det dagliga arbetet och verka för att uppfylla teaterns övergripande målsättning.
 • Producenten skall vidare sträva efter att utveckla lagarbete och skapa positiva relationer mellan all personal i produktionen.
 • Producenten håller sig uppdaterad med utvecklingen inom sitt kompetensområde och i scenkonstbranschen generellt.
 • Producenten ansvarar för genomförandet av ett flertal gästspel på Östgötateaterns scener i samråd med teaterchef och produktionschef. I rollen ingår också att ha ett konstnärligt öga i det uppsökande arbetet att hitta de gästspel som passar vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du besitter kunskap om och har en förståelse för konstnärliga, tekniska, och kommunikationsprocesser i scenkonstproduktion. Arbetet kräver att du är proaktiv, lösningsfokuserad och har hög närvaro. Du har förmåga och erfarenhet av att snabbt skifta mellan strategiskt och operativt fokus. Du kan arbeta självständigt och är van att driva och skapa planering för projekt och produktioner. Som producent har du det ekonomiska ansvaret för projektet eller produktionen vilket är ett plus om du har erfarenhet av budget och ekonomihantering inom scenkonstproduktion.

Formella krav

 • För tjänsten ser vi gärna en utbildning eller erfarenhet inom scenkonstproduktion alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Minst 3 års yrkeserfarenhet av scenkonstproduktion och gärna erfarenhet av arbete på institutionsteater.
 • Erfarenhet av arbetsledande roller.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Talar du dessutom annat/andra utomeuropeiska språk så ser vi det som en tillgång
 • Tjänsten kräver mycket god social förmåga där du prestigelöst kan interagera med olika människor och med interna och externa samarbetspartners.

Om tjänsterna

Tjänst 1
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetet är i huvudsak förlagd till vardagar dagtid, men kvällar och helger förekommer.
Tillträde: Tillsvidare från 2022-07-25 eller enligt överenskommelse

Tjänst 2
Anställningsform: Vikariat
Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetet är i huvudsak förlagd till vardagar dagtid, men kvällar och helger förekommer.
Tillträde: Vikariat med tillsättning 2022-07-25 eller enligt överenskommelse och t o m 2022-12-20. Med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till: jobb@scenkonstost.se märk ansökan med vilken av tjänsterna du söker.

Sista ansökningsdatum: 2022-05-13

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

För frågor om tjänsten

Henrik Johansson
Produktionschef
073-620 53 49

Facklig kontakt

Caroline Karlsson
Förbundet för Scen och film, avd 9
011-218517

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler till och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.