Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Från och med 1 januari 2023 är även Östgötamusiken en del av bolaget. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har cirka 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är cirka 200 miljoner kronor per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Konstruktör till Östgötateatern, tillträde omgående

I tjänsten som konstruktör ska du kunna arbeta med konstruktion och ritarbete för Östgötateaterns olika scener i Norrköping och Linköping.

Vi söker dig som har ett intresse för teater och scenkonst. Du behöver vara prestigelös och kunna leda tillverkningsprocesser i en verkstadsmiljö. B-körkort är ett krav. Du har minst en teknisk gymnasieutbildning i botten eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du är social och har ett öppet sinne för människors olikheter. Arbetet är delvis självständigt vilket ställer krav på förmåga att planera och självständigt lösa dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget.

Vi söker dig som har

• Stor erfarenhet av att ta fram ritningsunderlag för både bygg och montage
• Teaterteknisk erfarenhet är meriterande
• Kunskap inom el, pneumatik, mekanik, styr och regler, hydraulik osv.
• Mycket goda kunskaper inom ritprogram som CAD och Sketch-up. 3D-ritning ett krav.
• Goda kunskaper i Office 365
• B-körkort
• God svenska och engelska i tal och skrift. Andra språk är meriterande.
• Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats. Tjänsten är placerad i Norrköping och innefattar även visst kvälls- och helgarbete.

Mejla din ansökan till jobb@ostgotateatern.se senast 29 januari 2023. Skriv ”Konstruktör” i ämnesraden.

För mer information
Johan Wallin
Teknisk chef
johan.wallin@ostgotateatern.se
073-620 53 29

och/eller facklig representant
Tomas Ehlert Ankarstrand
tomas.ehlertankarstrand@ostgotateatern.se
070-266 35 81

Scenkonst Öst AB söker en Publikutvecklingschef till Marknads- och kommunikationsavdelningen

Vilka är vi? 

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Från och med januari 2023 ingår även Östgötamusiken i bolaget.  

Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Ledorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. 

Verksamheten har ca 220 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 220 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.   

Marknads-och kommunikationsavdelningen består av 13 medarbetare och ingår i Scenkonst Östs verksamhetsstöd, vilket innebär att marknadsföring av bolagets alla varumärken ingår i uppdraget.   

Arbetsuppgifter   

Som affärsdriven publikutvecklingschef arbetar du i nära samarbete med kollegorna på avdelningen, har ett brett externt kontaktnät och har siktet inställt på att erbjuda ett värdskap i toppklass.   

Du har fokus på helhetsupplevelsen för publiken i teaterhusen och konserthallarna samt på att bredda publikunderlaget och öka försäljningen.   

Genom din erfarenhet av att arbeta med kommersiella evenemang driver du effektivt samarbetet framåt tillsammans med det lokala näringslivet och utvecklar samverkan inom närområdet Norrköping och Linköping. Du driver utvecklingen av kommersiella samarbeten med allt från restauratörer till kommuner och samarbetspartners. Allt i dialog med konstnärliga chefer och kollegorna på avdelningen.  

Som publikutvecklingschef leder du enheten för publikutveckling och är också ansvarig för tre kundkommunikatörer samt timanställda publikvärdar. Du rapporterar till Marknads-och kommunikationschefen.  

Din profil 

För denna tjänst söker vi en flexibel och driven lagspelare med brett kontaktnät inom event-och kulturbranschen. Du är strukturerad, noggrann och har förmåga att planera ditt arbete. Som ledare är du kommunikativ, trygg och prestigelös. Vidare är du en idérik person med stort kundfokus och ser kommersiella möjligheter som är värdeskapande för kund. 

Kvalifikationer 

  • Utbildad inom affärsutveckling och/eller projektledarutbildad vid högskola eller universitet alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  
  • Erfarenhet av att producera kommersiella event med lyckade ekonomiska resultat och att arbeta med upplevelse i kommersiell verksamhet är meriterande. 
  • Dokumenterad erfarenhet av försäljning. 
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med samarbetsprojekt och partnerskap.
  • Erfarenhet av arbetsledning liksom erfarenhet av konstnärlig verksamhet är meriterande.   

 

Övrig information:  

Anställningsform: Tillsvidare 
Omfattning: Heltid. Kvälls- och helgarbete förekommer 
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse  

För frågor om tjänsten
Agneta Lindmark Thomas 
Marknads-och kommunikationschef 
agneta.lindmarkthomas@scenkonstost.se
Tfn 070- 921 95 31   

Facklig kontaktperson 

Jenny Sandström, Fackförbundet Scen & Film 
jenny.sandstrom@ostgotateatern.se
Tfn 073-335 96 20  

Välkommen med din ansökan till jobb.marknad@scenkonstost.se 
Senast den 15 januari 2023 vill vi ha din ansökan. 
Skriv Publikutvecklingschef i ämnesraden på mejlet.   

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.   

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Scenkonst Öst AB söker Producent med planeringsansvar till Norrköpings Symfoniorkester

Är du en person med passion för musik samtidigt som du drivs av att arbeta med människor, har ett stort intresse för administration och tycker om att ha många bollar i luften? Då kanske ditt livs chans väntar på dig nu, när Scenkonst Öst söker en producent till Norrköpings Symfoniorkester!

Vilka är vi?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Från och med januari 2023 ingår även Östgötamusiken i bolaget. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Norrköpings Symfoniorkester spelar nyskriven och klassisk musik på internationell toppnivå. Orkestern har 85 musikertjänster och totalt arbetar ca 100 personer i olika professioner för att ge SONs publik oförglömliga musikupplevelser. Norrköpings Symfoniorkester gör ett 80-tal framträdanden per år och når under en genomsnittssäsong 80 000–100 000 besökare. Chefdirigent sedan 2020 är Karl-Heinz Steffens.

Arbetsuppgifter?

Som producent projektleder du flertalet av orkesterns konsertproduktioner från produktionsbeslut till genomförd konsert och utvärdering. Du är en del av SONs produktionsavdelning som leds av konstnärlig chef. Du har budgetansvar för tilldelade produktioner, sköter kontakter och avtalsskrivning med gästartister och agenturer. Du samarbetar också nära med orkesteravdelningen, marknads- och kommunikationsavdelningen och övriga enheter inom organisationen. I uppdraget ingår också regelbundna samproduktioner med Östgötateatern vilket innebär kontakter med teaterns olika avdelningar. Du är också med i det viktiga arbetet med att bygga upp SONs digitala scen. Du ingår i ledningsgruppen för Norrköpings Symfoniorkester.

Som planeringsansvarig upprättar du övergripande säsongsplanering i enlighet med beslut av konstnärlig chef i nära samarbete med övriga producenter, orkesterchef, ekonomiansvarig och programråd samt ansvarar för lokalplanering för alla SONs produktioner.

I det dagliga arbetet samarbetar du med många människor i ett stort antal olika yrken, från musiker, dirigenter och solister till teknisk och administrativ personal för att ge publiken bästa möjliga upplevelse. Du är tydlig och entusiasmerande och har förmåga att se saker ur flera perspektiv och snabbt omsätta ny information i handling när så krävs. Du tycker om att arbeta strukturerat och noggrant men stimuleras också av kreativa utmaningar.

Kvalifikationer

Som person är du driven, strukturerad och noggrann. Du ska vara stilistiskt språksäker och ha förmåga att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du har en god samarbetsförmåga och kan ha många olika produktioner och projekt i gång samtidigt.

Du som söker har:

· Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· Erfarenhet av arbete som producent i orkesterverksamhet
· Goda kunskaper inom ekonomi, avtalsrätt och upphovsrätt
· God branschkännedom
· Förståelse för konstnärliga processer
· Förmåga att arbeta strukturerat och självständigt men också samarbete
· Erfarenhet av att arbeta i Word och Excel samt vana vid digitala planeringsverktyg som till
exempel Event, OPAS och liknande

Övrig information

Anställningsform Tillsvidare
Omfattning Heltid. Kvälls- och helgarbete förekommer
Tillträde Enligt överenskommelse

För frågor om tjänsten

Henrik Marmén
Konstnärlig chef
henrik.marmen@norrkopingssymfoniorkester.se
0703-58 02 62

Fackliga kontaktpersoner
Caroline Karlsson, Fackförbundet Scen & Film
caroline.karlsson@scenkonstost.se
073-335 96 14

Johanna Tafvelin, SYMF
johanna.tafvelin@norrkopingssymfoniorkester.se
070-690 79 08

Välkommen med din ansökan till arbete@scenkonstost.se
Senast den 14 januari vill vi ha din ansökan.
Skriv Producent med planeringsansvar i ämnesraden på mejlet.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Scenkonst Öst söker Content Creator/Innehållsproducent med PR-ansvar för Östgötateatern 100 %

Vad erbjuder Scenkonst Öst dig?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Vår Content Creator/Innehållsproducent med PR-ansvar Jeanette, ska sluta efter sju år på Östgötateatern. Vi söker nu hennes efterträdare.

Vad innebär rollen?

Du ska identifiera, producera och publicera innehåll för Östgötateatern i olika kanaler, digitala som analoga. Du kan text, bild och video och producerar hela processen från idé till färdig produkt. Tillsammans med konstnärlig chef och kollegor på marknads- och kommunikationsavdelningen skapar du innehåll som syns, hörs och tar plats. Du har regelbundna mediekontakter och dialog med relevanta medier och redaktioner. Du omvärldsbevakar och är med och tar fram kommunikationsplaner och kampanjer. Fokus i rollen ligger på operativt och praktiskt genomförande med inriktning mot ökad biljettförsäljning. I rollen ingår det även att identifiera, producera och publicera innehåll för bolagets interna kanaler och styrelsearbete. Du ansvarar för innehållet på ostgotateatern.se och för dialogen med publiken i sociala medier.

Vem söker vi?

Som person är du driven, strukturerad och noggrann. Du ska vara stilistiskt språksäker och ha förmåga att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du har en god samarbetsförmåga och kan ha många olika produktioner och projekt i gång samtidigt.

Du som söker har:

  • Utbildning inom journalistik och/eller kommunikation vid högskola, universitet eller liknande.
  • Minst fem års yrkeslivserfarenhet inom journalistik och/eller kommunikation, bild, video och digital marknadsföring.
  • Erfarenhet av och kunskap om pressbearbetning och presskommunikation.
  • Brett kontaktnät inom mediebranschen.
  • Erfarenhet av och/eller intresse för kultur, företrädesvis teater.

Om anställningen

Lön
Individuell lönesättning

Anställningsvillkor
100 %, dagtid (kvälls- och helgarbete kan förekomma)
Arbetsort: Norrköping

Tillträde 
1 februari 2023 alternativt efter överenskommelse

Kontaktperson
Agneta Lindmark Thomas
Marknads- och kommunikationschef
agneta.lindmarkthomas@scenkonstost.se
Tfn 070-921 95 31

Facklig kontaktperson
Caroline Karlsson, Scen & Film
caroline.karlsson@scenkonstost.se
Tfn 073-335 96 14

Ansökan
Välkommen med din ansökan till  jobb@scenkonstost.se.
Senast den 15 december vill vi ha din ansökan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.