Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har cirka 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är cirka 200 miljoner kronor per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Produktionschef till Östgötateatern, Scenkonst Öst

Östgötateatern bildar tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester samt ung scen/öst Scenkonst Öst. Bolaget, som ägs av Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun, har bildats för att bidra till fortsatt utveckling av kulturlivet i Östergötland. Syftet med Scenkonst Öst är att främja och bidra till utvecklingen av kulturlivet och kulturarvet i Östergötland samt bidra till att stärka länets attraktivitet.

Östgötateatern är landets största regionteater. Vår vision för Östgötateatern är att bli den modigaste och mest spännande teaterscenen i landet. Hos oss visas de nya musikalerna i Sverige och det är här den mest konstnärligt fascinerande cirkusen finns. Här får både den traditionella teatern och den experimentella scenen utvecklas.

Vill du bli vår nya produktionschef?
I rollen som produktionschef har du ett nära samarbete med teaterchefen i att leda verksamheten på Östgötateatern. Du planerar och leder arbetet med verksamhetens produktioner, vilket innebär att hantera såväl projektledning och struktur som de konstnärliga processerna. Du producerar själv vissa föreställningar. Produktionschefen är direkt underställd teaterchefen och ingår i ledningsgruppen för både teatern och Scenkonst Öst. Du förväntas ta en aktiv roll i detta ledningsarbete och bidra till helheten för Scenkonst Öst, där varje verksamhet ska verka var för sig och tillsammans.

Östgötateatern har idag fyra verksamhetsgrenar; dramatisk teater, teater för barn och unga (ung scen/öst) samt musikalteater och cirkus.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ansvara för och leda arbete med budget och budgetuppföljning inom sitt ansvarsområde.
  • Ansvara för, leda, samordna och utveckla produktionsledningens och produktionsledarnas arbete vid Östgötateatern.
  • Upprätta en total tids- och arbetsplan över samtliga produktioner i överensstämmelse med teaterns övergripande planering i samråd med enhetscheferna, VD och teaterchefen.
  • Ansvara för upprättande av spelårsplanering.
  • Ansvara för anställning av personal inom eget ansvarsområde.
  • Ansvara för och arbeta som producent.
  • Ansvara för och hålla i teaterns samverkansprocess.

Din profil

Du har akademisk utbildning inom teater/produktion eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Flerårig erfarenhet av scenkonstproduktion på en scenkonstinstitution är ett krav. Du har dessutom dokumenterad ledarerfarenhet samt erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar.

Det är ett krav att ha djupgående kunskap om teater eller andra konstområden. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som person är du strukturerad; du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar. Du har förmåga att kunna fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller tidspress.

Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga, det vill säga, du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt.

I arbetet ingår också att möjliggöra teaterchefens visioner. Därför är det viktigt att du delar den konstsyn som drivs på teatern samt värderingarna mod, respekt och delaktighet.

Vi ser också att du gärna är intresserad av organisationsutveckling och vill utveckla teatern som arbetsplats och bidra till målet att teatern och Scenkonst Öst ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett väl fungerande ledarskap och medarbetarskap.

Viss arbetstid är förlagd utanför kontorstid då verksamheten har föreställningar från onsdag till söndag.

Lön enligt avtal.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till: arbete@ostgotateatern.se. Sista ansökningsdag är 2022-09-25.

Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Charlotte Träff, 0704-36 11 76 eller charlotte.traff@scenkonstost.se.

Fackliga företrädare: Fackförbundet Scen & Film. Caroline Karlsson 0733-35 96 14 eller caroline.karlsson@scenkonstost.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.